Старши треньорът на Ювентус Дидие Дешан нападна селекционера на Франция Раймон Доменек, който остави извън състава за евроквалификацията с Литва нападателя на „бианконерите” Давид Трезеге.

Доменек обяви състава в края на миналата седмица и повика младия Карим Бензема от Лион вместо опитния голмайстор на Ювентус, под предлог, че Трегезе все пак играе в Серия Б.

„Давид е разочарован, не толкова, че не е повикан, отколкото от причината, посочена от треньора,” разкри Дешан пред „Газета Дело Спорт”.

„Когато Доменек обяви, че не го е повикал, защото играе в Серия Б, и не смята това ниво за достатъчно за един национал, това обиди както футболиста, така и клуба.”

Ювентус бе наказан с изхвърляне от елита след скандала с уреждане на мачове миналата година, но въпреки това тима спечели Скудетото преди това на терена и задържа голяма част от звездите си.

„Доменек забравя, че Ювентус си остана голям клуб,” продължи Дешан. „По неговата логика, нито Буфон, нито Каморанези, нито Дел Пиеро и Божинов, които са национали, трябва да получават повиквателни.”

„Освен това, той е единственият треньор, който никога не се обажда на клубовете да попита за физическото състояние на националите.”