Треньорът на Лацио Делио Роси заяви на пресконференцията преди мача срещу Динамо Букурещ от третия предварителен кръг на Шампионската лига, че това е най-голямата битка за римляните през този сезон, но това не е война. Специалистът иска неговите играчи да дадат всичко от себе си, за да продължат напред и да слушат химна на турнира цяла есен.

„Трябва да направим всичко, което можем, за да победим” – каза наставникът – „Те са силен отбор, в противен случай е нямало да спечелят титлата в Румъния.”

„Нашият най-голям проблем е, че ние срещаме противник, който е по-добре подготвен физически. Ние започнахме нашата предсезонна подготовка едва преди няколко седмици.”

„Това е важно събитие, за което трябва да се борим. Всички ние сме горди да бъдем тук, много от моите играчи никога не са играли в Шампионската лига и те ще дадат най-доброто от себе си на терена.”

„Убеден съм, че можем да се справим добре. Това е най-важната битка, но не е война. Винаги съм мечтал за този момент. Играл съм в Серия Б, водил съм няколко малки клуба, а сега искам да чуя химна на Шампионската лига”, каза още Делио Роси.