Старши треньорът на Лацио Делио Роси не иска да приеме, че решението на Анжело Перуци да окачи ръкавиците е окончателно. Вратарят обяви, че вчерашното дерби с Рома е бил последният мач в кариерата му. Наставникът се надява вратарят да преразгледа решението си и да не прекратява кариерата си поне до края на сезона..

„Все още се надявам, той да промени мнението си” – каза Роси – „Решихме, че бихме могли изчакаме до края на сезона, тъй като става въпросът е много съществен. Той е един от истинските шампиони на Италия, останалите трябва да растат и да съзряват. Той е спечелил всичко и е достигнал до най-високото ниво, както от техническа гледна точка така и откъм престиж.”

37-годишният Перуци иска да се откаже заради болките от постоянните контузии, които напоследък го притесняват. До края на първенството остават четири кръга. Лацио в момента се намира на 4-тото място, което дава право на участие в Шампионската лига през следващия сезон. „Римските орли” са на точка след третия Милан и имат преднина от шест точки пред петия Палермо.