Ветеранът Алесандро Дел Пиеро за пореден път се оказа като спасител за тима на Ювентус, реализирайки дузпа в последната минута срещу Катания в мач от 18-ия кръг на италианската Серия А.

Така „старата госпожа“ стигна до щастливо равенство 1:1 и предотврати първа победа за сицилианския тим от 43 години насам.

Катания започна отлично мача и още в първите минути домакините направиха няколко пропуски пред вратата на Буфон. Първо Варгас не успя да намери целта, а няколко минути по-късно Маскара също пропусна.

Спинзи изведе Катания напред в резултата, след като успя да се измъкне от изкуствена засада и с удар от воле не остави никакви шансове на опитния Джанлуиджи Буфон.

Възпитаниците на Клаудио Раниери незабавно се опитаха да променят развитието на двубоя и последваха няколко опасности пред вратата на домакините. Удар на Павел Недвед бе спасен с вещина от Кристиан Силвестри, а Дел Пиеро не сполучи след изстрел с глава.

Все пак усилията на Юве дадоха резултат, когато в последните секунди на срещата реферът Роки посочи бялата точка за нарушение срещу Дел Пиеро. Зад топката застана самият нападател, който бе точен за 1:1.

Ювентус заема втора позиция във временното подреждане с актив от 36 точки. Съставът на Катания пък е девети.