Звездата на Ювентус Алекс Дел Пиеро се застъпи за колегата си в Интер Златан Ибхрахимович, след като последният реагира много остро при смяната си в мача с Палермо, спечелен от „нерадзурите” с 2:1.

Според медиите в Италия Ибра е казал на наставника Роберто Манчини – „Дано наистина да си тръгнеш в края на сезона” – докато е напускал терена.

Шведското острие сподели по-рано през деня, че не е обиждал своя треньор, а само е изразил разочарованието си от смяната и от пропуснатите възможности по време на срещата.

Според ветерана на „старата госпожа”, реакцията на Златан е абсолютно разбираема и неправилно интерпретирана от медиите.

„Стандартното изречение в случая е – той е длъжен да се съгласи с решенията на наставника. Трябва да признаем, че е нормално да остане разочарован от смяната си”, обясни капитанът на Ювентус.

„Борил си се, опитвал си да вкараш, един нападател чувства, че се е провалил, ако бъде сменен. След това реагираш остро срещу човека, който си очаквал да има вяра в теб. От друга страна, Ибрахимович имаше своя шанс по време на мача, започна като титуляр, а Манчини има правото да взема каквито иска решения”, добави още Дел Пиеро.