Легендата на Ювентус Алесандро Дел Пиеро заяви, че иска ново предизвикателство в кариерата си. „Звучи банално, но когато сте далеч от родината си, цените повече някои неща. Разбирате, че понякога не оценявате това, което имате“, коментира 39-годишният Дел Пиеро, който последно носеше екипа на австралийския ФК Сидни.

Интерес към Алекс Дел Пиеро до момента има от отбори от Япония и САЩ. „Още не съм решил. Не е важен само футболът като цяло, но и клубът и дали бих могъл да допринеса с него и извън терена. Така беше и в Австралия. Не иска да съм полезен само за даден клуб, но и за футболния свят. Искам нещо ново“, споделя Дел Пиеро.

Нападателят напусна Ювентус през 2012-а година, след 19 сезона с екипа на торинския клуб. „Толкова много неща се промениха в живота ми, на страстта, която изпитвам към спорта остава непроменена. Знам, че приключих един определен етап, когато изиграх последния си мач за Ювентус. Наясно съм, че няма играя цял живот, но още съм гладен за футбол“, заяви Алекс Дел Пиеро.