Ветеранът на Ювентус Алесандро Дел Пиеро заяви, че не се вижда в ролята на супер резерва, каквато му приписаха италианските медии в последните дни. Нападателят призна, че предпочита да бъде титуляр.

Златното момче на Юве остана на резервната скамейка по време на неделната среща с Палермо. Той влезе в 68-мата минута, като за малкото време, което прекара на терена, отбеляза два гола и подаде за трети.

Това накара много журналисти да заявят, че на 33-годишна възраст. Дел Пиеро би бил по-полезен именно като резерва, която влиза през второто полувреме, отколкото като титуляр.

„Аз съм много доволен след двата ми гола в събота”, сподели легендарният нападател.

„Въпреки това се надявам, че добрите ми изяви показват, че заслужавам място в титулярния състав. За никой не е лесно да влезе по време на мача. Аз обаче съм доволен от представянето ми”.

„Готов съм за мача с Милан и не се виждам като новия Алтафини”.

Хосе Алтафини е играч на Ювентус между 1972 и 1976 година като при идването си в отбора е на 34 години. През четирите си сезона в Юве бразилецът се прочува като супер резерва и с негова помощ „бианконерите” печелят Скудетото през 1973 и 1975 година.

Дел Пиеро призна също, че чака с нетърпение да поднови съперничеството си с бразилската звезда Роналдо. През сезон 1997/98 в италианската преса имаше ожесточени дебати за това кой е най-добрия играч в света – Дел Пиеро или Роналдо.

„Радва се, че ще имам възможността да срещна отново Роналдо и се радвам, че той е добре”, допълни бившият италиански национал.