Капитанът на Италия Алесандро Дел Пиеро изрази вярата си, че неговият отбор може да се класира за четвъртфиналите на Евро 2008 въпреки, че от два мача досега успя да вземе само една точка.

Вчера „адзурите” успяха да се спасят от загубата срещу Румъния и завършиха 1:1. В първия си мач, играчите на Роберто Донадони се представиха катастрофално и загубиха с 0:3 от Холандия.

„Значително променихме нагласата си снощи, в сравнение с двубоя с „лалетата” и това се отнася за абсолютно всичките ми съотборници, не само за тези, които излязоха срещу румънците”, започна Дел Пиеро.

„Липсваше ни нещо в първата среща – срещу „оранжевите”, но снощи го открихме”, добави той.

„За съжаление бяхме доста открити и бяхме уязвими на контра, както и на изстрели от далечна дистанция. В края на вечерта можеше да си тръгнем и без тази точка. Опитахме се да наложим нашия си стил на игра и да натикаме противника в неговата половина, поне за това не може никой да ни критикува”, каза още футболистът на Ювентус.

„Искрено се надявам, че спасената дузпа от Буфон ще се превърне в добър знак за бъдещето ни на Европейските финали”, завърши Алекс Дел Пиеро.