Един от символите на Ювентус Алесандро Дел Пиеро вярва, че още притежава нужните качества, за да бъде част от националния отбор на Италия за Евро 2008.

Алекс не бе част от състава на Роберто Донадони в последните две срещи и голяма част от футболната общественост в Италия смята, че международната кариера на 33-годишния футболист е приключила.

„Не мисля, че съм извън борбата да вляза в състава за Европейските финали догодина, дори и за Мондиал’10”, сподели Дел Пиеро.

„Не искам да играя за националния отбор като халф, но с удоволствие мога да върша това, което Антонио Ди Натале направи срещу Шотландия”, продължи той.

„Не бях повикан за последните две срещи, но това, което съм направил като кариера за „адзурите” не може да бъде разрушено с два мача. Имам си свое обяснение защо точно бях оставен извън състава, но не се считам за жертва на някаква несправедливост. Казах на Донадони, че ако Италия се класира за надпреварата догодина, част от заслугите за това постижение са и мои”, коментира още майсторът на играта с петичка.

„Сега играя малко по-малко на клубно равнище, отколкото го правих миналата година, макар че головата ми успеваемост е почти същата. Не мога да кажа, че усещам някакъв спад в играта си”, завърши Алекс Дел Пеиро.