Ветеранът на Ювентус Алесандро Дел Пиеро заяви, че няма търпение да се изправи срещу Милан в 1/2-финалния реванш за Купата на Италия.

Торинци спечелиха първата среща с 2:1 насред „Сан Сиро“, а след победата с 5:0 над Фиорентина в Серия А Дел Пиеро смята, че са готови да посрещнат шампиона на Италия във вторник. „Ще излезем срещу Милан във втората среща от 1/2-финала за Купата и това ще бъде здрав мач“, сподели 37-годишният бивш италиански национал. „Важно е да играем като отбор, за да постигнем целта си, а тя е да играем на финала.“

„Наистина се нуждаехме от тази победа срещу Фиорентина през уикенда. Това беше перфектната подготовка за мача срещу Милан. Резултатът ни вдъхна увереност“, добави легендарният нападател на „бианконерите“.

Дел Пиеро също така изказа подкрепата си към защитника на Барселона Ерик Абидал и халфът на Болтън Фабрис Муамба, който колабира на терена в събота. „В мислите ми съм с Муамба и Абидал. Не е възможно някой да не се чувства разстроен от това, което се случи. Не мога да мисля за футболното игрище като място, където хората страдат по този начин. Всички в Ювентус подкрепяме Фабрис, а аз съм уверен, че Ерик също ще спечели своята битка“, завърши италианският футболист.