Легендата на Ювентус Алесандро Дел Пиеро се надява неговото победно попадение за 2:1 срещу Лацио да се окаже решаващо в борбата за титлата в Серия А.

Снощи двата тима се изправиха едни срещу друг в среща от 32-ия кръг на италианския шампионат. Симоне Пепе откри резултата след фантастичен гол със задна ножица, но малко преди края на първата част Стефано Маури с глава препарира Джанлуиджи Буфон. Резултатът остана равен до 82-ата минута, когато с изненадващо изпълнение на пряк свободен удар Дел Пиеро донесе 3-те точки на „старата госпожа“.

„Дано голът ми се окаже ключов в надпреварата за скудетото“, каза неостараващата „десетка“ на „бианконерите“. „Щеше да бъде футболно самоубийство, ако мачът беше завършил наравно или с наша загуба след невероятното първо полувреме, което изиграхме. Ще се борим до края. Милан няма да се откаже, ние – също.“

„Всичко опира до това чии нерви са по-здрави и кой ще се пребори по-добре с умората. Чувстваме се превъзходно и сме фокусирани върху следващия ни мач“, допълни Дел Пиеро.

Ювентус, който е на точка пред втория Милан, ще пътува за Чезена в неделя.