Дуото от Наполи Фабиано Сантакроче и Кристиан Маджио признаха, че повиквателните им за националния отбор на Италия са „сбъдната мечта”. Двамата са само част от дебютантите, които повика Марчело Липи за предстоящите световни квалификации, първата от тях – срещу България.

„Много съм щастлив. Генералният директор Пиерпаоло Марино ми съобщи новината, но ми беше трудно да повярвам,” сподели 22-годишният защитник Сантакроче. „Останах безмълвен. Нямам търпение да започне това ново приключение и благодаря на Наполи за това, че извади най-доброто от мен, и ми предоставя такава чудесна възможност.”

Сантакроче има и четири мача за младежката формация на Скуадра Адзура, а също така е с двойно гражданство, тъй като майка му е бразилка, а баща му - италианец.

За Маджио участието в националния бе въпрос на време, след страхотния му минал сезон за Сампдория и Наполи, като дори се очакваше той да е в състава на Италия и за Евро 2008.

„Това е сбъдната мечта,” заяви крилото. „Най-после дойде тази повиквателна. Признавам си, че силно я желаех. Искам да благодаря на директора Марино и президента Дино Де Лаурентис, които ме доведоха в Наполи. Благодарен съм и на треньора Еди Реджа и на съотборниците ми, които ми помогнаха да се адаптирам. Не искам да забравям и Сампдория, тъй като те също ми позволиха да се развивам.”