Защитникът на Лацио Лоренцо Де Силвестри потвърди информациите, че е бил желан от Ювентус и лично треньорът на Старата госпожа Клаудио Раниери е разговарял с него, но младежкият национал е избрал да остане в любимия си клуб.

„Доволен съм от работата, която свърших до момента, а това ме кара да се чувствам горд. В другите държави е нормално младите играчи да играят, но тук изглежда като новост. Тук, ако си на 18 и играеш в Серия А, това е нещо нечувано”, каза 19-годишният Де Силвестри.

„Мисленето относно младите играчи е погрешно. Трябва да инвестираме в младите. В младежкия национален отбор играя с толкова много таланти, но когато аз играя в неделя, трудно мога да видя някой друг от тях на терена.”

„Чух слуховете. Сега аз играя за отбора, който подкрепям от дете и трябва да кажа, че никога не съм вярвал, че това ще ми се случи.”

„Да, Раниери ми се обади, защото искаше да знае каква е ситуацията с моя договор. До ноември получавах по 18000 евро месечно, но сега подписах за още две години. Това беше моето решение, да остана в Лацио”, разкри Де Силвестри.