Полузащитникът на Рома Даниеле Де Роси призна, че през лятото наистина е обмислял оферти за напускане на родния си тим.

Италианският национал не е защитавал цветовете на друг клуб и въпреки 30-те си години, по време на отминалия трансферен прозорец бе силно желан от Манчестър Юнайтед. Английският шампион дори изпрати конкретна оферта за опорния халф, но тя бе отхвърлена от „джалоросите“.

„Много се изговори, че ще напускам отбора през това лято“, коментира Де Роси. „Когато разговарях с треньора и клуба – тъй като винаги обичам всичко да е ясно – за първи път в кариерата си казах, че имам желание да чуя какви оферти има за мен. Исках да ги видя, да ги оценя, тъй като предишните години отказвах всяка една, без дори да чуя откъде идва.“

„Тази година почувствах, че може би е точното време за промяна или поне да разбера каква ситуацията отвън. Както знаете, миналият сезон нещата не бяха добри за мен, затова исках най-доброто и за себе си, но преди всичко и за Рома.“

„Да бъда играч на Рома, но да не радвам феновете, те да не са единодушни, че тук е моето място – това бе съкрушителен удар за мен“, откровен бе играчът.

„Можех да си се представя как вдигам трофеи във всеки един друг отбор на планетата, но това, че последният ми мач с Рома щеше да бъде загубеното дерби с Лацио във финала за Купата на Италия, щеше да е грешния завършек на една от най-великите любовни истории между клуб и играч. Просто не можах да го направя“, завърши Де Роси.