От Рома обявиха, че полузащитникът Даниеле Де Роси е подписал преди няколко дни нов петгодишен договор с родния си отбор.

Настоящият контракт на италианския национал изтичаше през лятото и той можеше да си тръгне със свободен трансфер, като това позволи на Де Роси да си извоюва повишение на заплатата след няколко месеца преговори.

„Ние постигнахме споразумението през седмицата, но не искахме да има разсейване от мача си Интер“, заяви шефът на вълците Франко Балдини след домакинския успех с 4:0 над нерадзурите и се извини за това, че от клуба са лъгали, че все още договорът не е парафиран.

„Извинявам се на тези членове на екипа ни, които трябваше да отричат, че има постигната договорка, тъй като би било неуместно да говорим за това преди мача. Има споразумение с Де Роси и ще има пресконференция в понеделник, за да обясним детайлите.“

„Имаше трудности в завършването на преговорите, тъй като технически той беше свободен да подпише с всеки тим, който поиска. Щастливи сме, че той избра нас“, обясни Балдини.