Феновете на Рома боготворят Даниеле Де Роси, който е смятан от всички за бъдещ капитан на вълците - след като настоящият такъв Франческо Тоти спре с футбола.

Де Роси е юноша на тима и в цялата си кариера до момента е играл само на Олимпико, като тифозите на джалоросите вярват, че някой ден той ще се пенсионира, носейки екипа само на родния си тим.

Световният шампион с Италия от 2006 година обаче успя да разочарова привържениците, като заяви, че ще напусне, ако не получи желаната от него по-висока заплата, която и сега не е никак малка.

Договорът на халфа с клуба е до лятото на 2012 година, а той все още не е подписал нов контракт и може да си тръгне като свободен агент.

„Дали съм готов да приема всяко предложение, за да остана в Рома. Не!“, категоричен е 28-годишният полузащитник, към когото интерес има от Манчестър Сити.

„Моят контракт ще бъде дискутиран с клуба. Опитваме се да се преборим с това. Очевидно аз бих искал да получавам малко повече, докато клубът иска да харчи по-малко. Това е нормално и се случва във всеки клуб“, опита се да обясни ситуацията Даниеле Де Роси.