Халфът на Рома Даниеле Де Роси заяви, че контузията, която получи при вчерашната победа с 4:1 като гост на Динамо Киев, не е тежка и дори се надява да бъде на линия за мача с Удинезе през уикенда.

„Глезенът ми не се намира в добро състояние, но не е нещо сериозно и не мисля, че ще отнеме ми твърде дълго да се възстановя” – заяви Де Роси.

„Истинският проблем беше студът, към който ние трябваше да привикнем, така че решихме да започнем силно, за да загреем. Ние има повече качества и това се видя.”

„Силно се надявахме да се класираме, особено след цялата добра работа, която свършихме, но това беше голям мач. Тимът трябва да бъде похвален, но тъй като никой не може да подцени това постижение”, каза още полузащитникът на вълците.

Със спечелените три точки в Киев Рома си осигури втората позиция в крайното класиране на Група F и продължава на осминафиналите кръг преди края. В следващия етап на Шампионската лига ще играе и Манчестър Юнайтед, Спортинг продължава в Купата на УЕФА, а Динамо ще се отдаде на почивка.