Полузащитникът на италианския национален отбор Даниеле Де Роси се надява скоро да не му се случва нещо толкова неприятно, като изгонването на последното Световна първенство. 25-годишният футболист ще пристигне тази вечер в София, където утре ще се изиграе световната квалификация между България и Италия.

Де Роси даде интервю за „Гадзета дело Спорт” преди отпътуването на Скуадра Адзура. Той говори повече за ситуацията в клубния си тим Рома, тъй като той е в сериозна криза, но сподели и очакванията си за предстоящите двубои на националния отбор.

„Не искам да говоря само за Рома,” заяви той. „Сега ни очакват два важни мача, България и Черна гора разполагат с някои от най-добрите футболисти в Европа.”

„На този етап за нас не само победите са от значение, ние искаме също така да играем по-добър футбол от този, които демонстрирахме в първите две квалификационни срещи,” отбеляза Де Роси.

За Даниеле Де Роси двубоят с България ще бъде под №40 с националния екип. Той има седем гола за Скуадра Адзура. Срещата на Националния стадион е с начален час 21.15.