Наставникът на Интер Франк де Бур беше изключително радостен след сладката победа с 2:1 над Ювентус в „дербито на Италия“ от 4-ия кръг на Серия А. Холандският наставник, който седмици наред бе подложен на редица критики, заяви, че точно това е лицето, което иска да вижда от възпитаниците си.

Всичките попадения в срещата паднаха след почивката, като Юве откри чрез Щефан Лихтщайнер в 66-ата минута. Само две по-късно обаче големият герой при успеха Мауро Икарди изравни, а десет по-късно асистира на Иван Перишич за победното попадение.

„Ювентус е съперник, който ти дава допълнителна мотивация. Ние си говорихме в съблекалнята, че бяхме длъжни да играем като отбор от първата до 90-ата минута“, каза Де Бур.

„Това е нещо, което не направихме в четвъртък (при загубата с 0:2 от Апоел Беер Шева в Лига Европа – б.р.), но го сторихме сега и затова заслужихме победата. Доволен съм от начина, по който се справят всички в момента. Борихме се в хода на целия мач. Можем да бъдем и по-добри. Сега започнахме да играем като тим и допълнително качество, което този факт ни дава, направи разликата.“

„Говорихме много по тази тема, върнахме се назад към онези три или четири пъти, когато си забравихме главите, например срещу Киево и Пескара. Срещу Ювентус подобно нещо щеше да има дори по-лоши последици. Въпреки това останахме концентрирани и не изневерихме на нашия подход, а това ни се отплати. Точно това искам да виждам от отбора си“, завърши Де Бур.