Българският национал и бивш полузащитник на ЦСКА Ивайло Чочев отбеляза дебютния си гол в Серия А. Халфът бе с ключов принос за успеха на своя Палермо при гостуването на Удинезе в мач 30-ия кръг на италианския шампионат.

Палермо записа успех с 3:1, а българинът отбеляза за третия гол за своя тим. Освен с попадението си, Чочев впечатли като цяло и с изявите си.

Резултатът на стадион „Фриули“ бе открит още в 15-ата минута с великолепен гол на Ашраф Лазаар. Халфът не остави никакви шансове на вратаря на домакините с изстрел от близо 35 метра. Лазаар прати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата, правейки стража на Удинезе безпомощен.

Само шест минути по-късно гостите увеличиха преднината си чрез Риджони. След атака по левия фланг, топката бе подадена към абсолютния Риджони, който с удар от точката на дузпата се разписа.

Малко след това, Ивайло Чочев поличи травма и трябваше да напусне терена, за да му бъде оказана лекарска помощ. След няколко минути българинът обаче се завърна на игралното поле и продължи мача.

Моментът за Чочев дойде в 66-ата минута, когато направи резултата класически с красив гол. След бърза атака по десния фланг Андреа Рисполи сложи топката на главата на Чочев, а за халфа не остана нищо друго освен да се разпише и да открие головата си сметка Палермо.

До края на двубоя домакините намериха сили да върнат едно попадение, което обаче бе крайно недостатъчно. Почетния гол за Удинезе реализира Андреа Ди Натале в 81-ата минута.

Със спечелените три точки Палермо зае 11-ото място във временното класиране с актив от 38. Удинезе е 14-ти с 34 точки.

В друг мач от днес Рома изпусна да победи тима на Торино, като двубоят приключи без победител – 1:1. Алесандро Флоренци откри за гостите от Рим след изпълнение на дузпа през второто полувреме, но Макси Лопес осигури точката за Торино с точен изстрел в 64-ата минута.

Ето и всички резултати от днешния ден в Серия А:

Чезена – Киево 0:1

Аталанта – Сасуоло 2:1

Лацио – Емполи 4:0

Наполи – Фиорентина 3:0

Торино – Рома 1:1

Удинезе – Палермо 1:3

По-късно днес:

Милан - Сампдория