Ивайло Чочев изигра поредния си мач като титуляр за Палермо, а неговият тим завърши 2:2 като домакин на Торино в двубой от 33-ия кръг на Серия А.

Българинът остана на терена до 69-ата минута, когато бе заменен от Белоти. Той се отчете в статистиката с жълт картон в началото на второто полувреме.

Роберто Витиело даде аванс на сицилианци в 10-ата минута, а 3 по-късно Бруно Перес изравни статуквото. Лука Ригони даде нов аванс на Палермо в 26-ата, а малко след това Синиша Анджелкович бе близо до трети гол, но изстрелът му с глава удари напречната греда.

Торино стигна до точката след точно час игра, когато Омар Ел Кадури центрира в наказателното поле, където Макси Лопес майсторски засече за 2:2.

В класирането Палермо е на 11-о място с 42 точки, а Торино е на 9-а позиция с 48.

Милан пък поднесе поредно разочарование на своите привърженици, след като загуби с 1:3 от Дженоа. Тимът от Генуа не бе побеждавал „росонерите“ на „Сан Сиро“ от далечната 1958 година, но тази вечер това се случи по безапелационен начин.

След няколко пропуски, в 37-ата минута Андреа Бертолачи направи великолепен индивидуален пробив и стреля в долния десен ъгъл, оставяйки Диего Лопес без шансове за реакция.

В началото на втората част М'Байе Нианг добави топката след удар на свой съотборник и удвои аванса на тима си.

Филип Мексес успя да намали пасива на „росонерите“ с точен изстрел в 66-ата минута, но малко след това Жереми Менес получи втори жълт картон и остави съотборниците си с човек по-малко.

В добавеното време на мача Иаго Фалке оформи крайното 3:1 от дузпа, отсъдена за нарушение на Мексес в наказателното поле.

Така Дженоа се изкачи на шесто място в класирането с 50 точки, докато Милан е едва десети с 43.

Резултати от всички мачове, играни в Серия А в сряда вечер:

Милан – Дженоа 1:3

Чезена – Аталанта 2:2

Киево – Каляри 1:0

Ювентус – Фиорентина 3:2

Лацио – Парма 4:0

Палермо – Торино 2:2

Сампдория – Верона 1:1

Сасуоло – Рома 0:3