Палермо постигна трудна победа с 2:1 като гост на Рома в мач от 38-я кръг на Серия А. „Римските вълци“ се представиха значително под нивото си и логично загубиха.

Ивайло Чочев се завърна в титулярния състав на Палермо и направи поредния си силен мач.

Играчите на Палермо започнаха по-настоятелно и в 19-та минута Франко Васкес стреля, но над напречната греда. Енцо Мареска стреля опасно в 20-та минута, но Лукаш Скорупски успя да спаси.

Ивайло Чочев спечели дузпа за Палермо в 35-та минута. Българинът направи добър пробив, след което се опита да преодолее Никола Споли, но защитникът на Рома игра с ръка и съдията посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Франко Васкес в 35-та минута.

Ивайло Чочев бе сменен в 64-та минута от Франческо Дела Рока.

Рома изравни в 85-та минута с първия си точен удар в очертанията на вратата на Палермо. Раджа Наинголан изпрати перфектен пас към Франческо Тоти, който излезе сам срещу Сорентино и го преодоля за 1:1.

Миралем Пянич направи сериозен пропуск в 89-та минута, когато от добра позиция стреля с глава, но неточно в аут. В добавеното време на срещата се откри нова възможност пред босненеца, който отправи хубав удар, но Сорентино спаси.

Победният гол за Палермо падна дълбоко в добавеното време на срещата. След центриране в наказателното поле на Рома, Андреа Белоти засече топката отблизо и я изпрати във вратата на Лукаш Скорупски.

Рома завърши сезона на второ място със 70 точки, докато Палермо остана единадесети в крайното класиране с 49 точки.