Ивайло Чочев започна като титуляр срещата от 18-ия кръг на Серия А между тимовете на Палермо и Фиорентина. На почивката той беше заменен от Морганела, а съотборниците на българина загубиха двубоя с 1:3. За "виолетовите" головете реализираха Иличич (два) и Блашчиковски.

За домакините от Палермо се разписа Джилардино в 77-ата минута на срещата.

Александър Тонев игра 90 минути при равенството на неговия Фрозиноне като гост на Сасуоло - 2:2. Независимо от спечелената точка тимът на българина е в зоната на изпадащите с актив от 15 точки и изостава от спасителното 17-о място с 1. Там в момента е съставът на Дженоа, който има 16.

Рома направи зрелищно 3:3 при гостуването си на Киево. Римските "вълци" победоха с 2:0, но се стигна до 2:2 с попадения на Палоски и Дайнели. Фалке даде нова преднина на гостуващия тим с попадение в 71-ата минута, но Симоне Пепе донесе точката на домакините с гол в 86-ата минута.
 

Киево - Рома

източник: БГНЕС

Ювентус победи с класическото 3:0 у дома Верона, а попаденията за успеха на "бианконерите" вкараха Дибала, Бонучи и Дзадза.

Лацио стъпи накриво като завърши 0:0 у дома с аутсайдера Карпи, но това е нищо ако го сравним с поражението на Милан у дома срещу Болоня с 0:1. Победното попадение за успеха на гостите дойде в 82-ата минута чрез Джакерини.

В класирането лидер е Фиорентина с актив от 38 точки, втори е Ювентус с 36, а трети Интер със същия актив, но мач по-малко. В дъното са отборите на Фрозиноне, Капри и Верона.