Палермо, в който играе българският национал Ивайло Чочев, продължава да има проблеми с треньорския пост. След като президентът Маурицио Дзампарини сменяше наставниците като носни кърпички от началото на сезона, сега му се наложи да преглътне поредната раздяла със специалист, но по негово желание. 

Гийермо Барос Скелото си тръгва от Сицилия, но причината е, че не може да получи лиценз от УЕФА да води отбора. Аржентинецът беше назначен като спортен директор, а проформа тимът беше воден от Джовани Тедеско. 

В Италия обаче не позволиха такова заобикаляне на правилата, което в българския футбол е ежедневие. Така Барос Скелото предпочете да подаде оставка и да си тръгне, като остави поста свободен за някой специалист с лиценз. 

Сега се очаква Палермо да бъде воден от треньора на младежката гарнитура Джовани Боси, който наскоро пак беше начело на тима за един мач като временен вариант. Все още не е ясно дали има фаворит да заеме ветровития пост в Сицилия. Това беше петата рокада при треньорите на Палермо само от началото на сезона.