Ивайло Чочев игра цял мач при загубата на Палермо от Каляри с 1:3 от 30-ия кръг на Серия А. Българинът се представи на ниво, като имаше своите шансове, но не успя да се разпише. За сметка на това асистира при единственото попадение в полза на своя тим.

Двата състава си разделиха по едно полувреме, като Палермо бе по-активният състав на терена през първата част, докато Каляри доминираше през вторите 45 минути. Така с попадения на Артур Йонита, който бе точен на два пъти и на Марко Бориело гостите се поздравиха с успеха. За домакините точен бе Джанкарло Гонсалес.

Срещата започна с домакински натиск от страна на сицилианците. Чочев и компания имаха превес спрямо своя противник, а в 21-ата минута Рафаел предотврати попадение в своята врата, след страхотен изстрел на Илия Несторовски. Пет минути след това Палермо стигна до корнер отдясно на вратата. При центрирането, Чочев свали топката към Хеанкарло Гонсалес, който се разписа за 1:0.

Каляри отговори след половин час игра. Марко Сау получи добро подаване в наказателното поле и стреля, но Андреа Фулигнати отрази.

До края полувремето възможност се разкри и пред Чочев, който в 42-ата минута се извиси над съперниковата защита и нанесе удар, но Рафаел демонстрира концентрация и улови.

След почивката гостите бяха значително по-активни, като още в първите минути успяха да изравнят. След центриране от корнер в 48-ата минута Йонита засече за 1:1. Попадението вля допълнителни сили в редиците на Каляри и десет минути по-късно обратът бе факт. Сау изведе добре на Бориело, който направи 2:1.

Крайното 3:1 оформи Йонита в 89-ата минута, след много умела атака и комбинация с Тачцидис.

В класирането Каляри е 13-и с 35 точки, а Палермо е в опасната зона, 19-и, с 15.

Същевременно Кротоне надви Киево с 2:1. Българският футболист на Кротоне Александър Тонев остана резерва.

Попаденията за успеха гостите бяха реализирани от Джанмарко Ферари в 51-ата минута и Диего Фалчинели в 82-ата. Серджо Пелисиер бе точен за Киево в 57-ата минута.

В класирането Кротоне е 18-и със 17 точки, а Киево е 11-и с 38.