Българският национал Ивайло Чочев не записа нито минута при загубата на своя Палермо с 0:3 при гостуването на Наполи в мач от третия кръг на Серия А. Полузащитникът остана не използвана резерва в първия мач на новия наставник Роберто де Дзерби.

Италианецът, който за първи път в кариерата си води елитен тим, заложи на по-различна схема и построи тима си в 4-3-3. В интерес на истината през първото полувреме на „Сан Паоло“ сицилианци стояха доста добре и се справяха с атаките на Наполи. Домакините стигнаха само до две ситуации, които бяха в рамките на няколко минути. Първо в 12-ата Аркадиуш Милик се озова на чиста позиция и от няколко метра шутира над вратата. Три по-късно той получи пас в пеналта, овладя и стреля силно към вратата, където Йосип Посавец направи страхотно спасяване.

Много бързо след паузата обаче всичко се сгромоляса за „розанерите“. Само две минутки след началото на втората част Фаузи Гулам се втурна отляво и вдигна глава, за да проследи включването на Марек Хамшик от втора позиция. Алжирецът центрира остро по тревата, а от 7-8 метра капитанът на Наполи засече в горния десен ъгъл – 1:0.

Само 4 минути по-късно дойде и второто попадение. Лоренцо Инсиние напредна отляво и центрира чудесно към далечната греда. Там Хосе Кайехон дори не трябваше да отскача, за да засече с глава до близката греда – 2:0.

Палермо изпадна в тежък нокдаун след бързите попадения, а нещата се влошиха още повече в 65-ата минута. Тогава Пьотр Желински пусна за Кайехон пред наказателното поле, а испанецът на шега опита удар по тревата. Изпълнението му не беше нито кой знае колко силно, нито особено точно, ала вратарят на Палермо се издъни и позволи на кълбото да мине през ръцете му – 3:0.

Оттук до края двубоят определено се доиграваше, като Наполи вече намали оборотите. Палермо от своя страна не сътвори нищо кой знае колко запомнящо се и трябваше да преглътне втора загуба през сезона.

Заради нея тимът има само 1 точка в актива си и заема 17-ото място. Зад него са единствено тимовете на Аталанта, Кротоне и Емполи, които стартираха с 2 загуби и утре играят своите срещи от третия кръг.

Наполи от своя странна временно излезе на втора позиция със 7 пункта, като има два по-малко от лидера Ювентус.