След като първоначално обяви, а впоследствие отрече, че ще напусне Интер през лятото, Роберто Манчини вече мисли за чистка в тима.

Сезонът за нерададзурите на практика почти приключи, тъй като те отпаднаха от Шампионската лига, титлата в Серия А е почти спечелена, а единствената интрига е в Купата на Италия, където тимът играе в полуфиналите с Лацио на 16 април и 7 май.

Първите трима номинирани за гонене от Манчини са ветеранът Луиш Фиго, проблемният Адриано и Алваро Рекоба.

Последните двама са преотстъпени – бразилецът е в Сао Пауло, където се опитва да се възстанови от депресията си и проблемите с алкохола, а уругвайският Китаец през този сезон играе под наем в Торино.

Президентът на Интер Масимо Морати смяташе да предложи нов едногодишен договор на Фиго, но по настояване на треньорът се е отказал от идеята си и португалецът ще напусне Джузепе Меаца, като вариантите пред него са да заиграе в САЩ или Близкия изток, или да поиска управленски пост в Спортинг, след като наскоро декларира, че в бъдеще иска да стане президент на лисабонския клуб.

Другите заподозрени за гонене от Манчини са французинът Патрик Виейра, който възропта срещу наставника, след като беше сменен срещу Сампдория и аржентинецът Ернан Креспо, който от доста време се оплаква, че не играе достатъчно.