Наставникът на Ювентус Чиро Ферара отново не пожела да се оттегли от поста си, въпреки поредния слаб резултат на „старата госпожа”. Тимът на Юве записа нова загуба, като днес отстъпи с 0:1 като гост на Киево и се смъкна до петото място във временното класиране.

„Опитвам се да анализирам ситуацията във всеки един аспект. Момчетата са обезсърчени, когато резултатите не идват и това е очаквано. Не знам как нашите шефове оценяват състава, треньора и клуба. Всички трябва да преценят всяка една опция и ако смятат, че треньорът е проблемът, сигурен съм, че ще дойдат при мен и ще ми го кажат”, коментира Чиро Ферара.

„Разбира се, че сме имали разговори през сезона, но никой директно не ми каза, че аз съм проблема. Убеден съм, че отборът има качества и трябва да намеря отговор защо тези качества не могат да бъдат показани в момента”, продължи специалистът.

„Ако проблемът е треньорът, който не може да извлече най-доброто от своите футболисти, то тогава ще поема отговорността за моите грешки. Клубът ще прецени и ще каже своето решение. Опитвам се да намеря решение и знам, че седем загуби не са нещо нормално за клуб като Ювентус”, каза още Чиро Ферара.