Италианската Футболна Федерация потвърди днес официално, че Чезаре Прандели ще застане начело на италианския национален отбор от 1 юли.

Шефовете на италианския футбол направиха изявлението веднага след вчерашното си отпадането от Световното първенство на "скуадра адзура".

Още преди старта на Мондиала се знаеше, че Марчело Липи ще напусне след неговия край, а от федерацията казаха днес, че Прандели ще бъде представен на медиите през следващата седмица.

Президентът на Джанкарло Абете заяви: "Ние имаме нужда от рестартиране. На всички е ясно, че сме изпълнени с мъка и горчилка, но трябва да почнем от начало. Аз лично нося отговорност като президент на федерацията. Направих избора с Марчело Липи и не мога да отрека това, поемам отговорност за този ход, но ще използвам цялата си власт да направя нужните промени. Ние избрахме Прандели заради техническите му качества, за способността му да използва млади играчи. Нашата цел е Прандели да работи дългосрочно, всеки знае, че неговия контракт ще бъде за четири години, до следващото Световно първенство".