Известният с ексцентричния си нрав Паоло Ди Канио не пропусна отново да го покаже публично. Бившият нападател на Лацио е категорично против звездата на местния противник Рома Франческо Тоти да бъде върнат в националния отбор.

Преди няколко дни друг ветеран – Джанлука Дзамброта се изказа „за” това Тоти и Алесандро Неста да бъдат повикани отново, но Ди Канио днес избълва куп причини това да не се случи. Според него, проблемите на Тоти с непрекъснати контузии, и изявленията му за това как клубът е преди родината, означават, че изобщо не трябва да се споменава за възможно връщане.

„Изглежда ми абсолютно неправилно,” заяви Ди Канио, цитиран от Tuttonapoli.net. „Говорим за играч, който непрекъснато е тормозен от контузии, които му позволиха да играе само два или три месеца за последната година. Аз мисля, че този въпрос изобщо не бива да се повдига, и ще е смешно, ако го видим пак в националния.”

„Още повече, има футболисти, които дадоха всичко от себе си, за да се класираме на Световното, докато той реши да се отдаде само на Рома,” добави Ди Канио.