Антонио Конте ще е новият мениджър на Челси, като само остава официалното обявление на тази новина. А и по всичко личи, че италианецът е бил и първият избор на лондончани за постоянен заместник на уволнения през декември миналата година Жозе Моуриньо. 

Според информация на Sky Sports, "сините" са започнали да ухажват бившия наставник на Ювентус още в средата на януари. Тогава в публичното пространство се споделяха имената на кого ли не от водещите треньори в Европа, но изглежда основната цел е била именно една - Конте. 

Косвено за това призна и бившият му съотборник в Ювентус Паоло ди Канио. Той призна, че е имал разговор с него преди два месеца и тогава Конте го е разпитвал за английския футбол и как според него би се справил на Острова. Ди Канио все още е уважаван на Албиона заради изявите си там и е много добре запознат с нравите там. 

"С Антонио сме приятели, говорим си често. Преди два месеца си говорехме за футбол, той ме попита как е в Англия, какво изисква местният футбол от един мениджър. Не сме си говорили за Челси, а само по принцип. Но ако дойде в Лондон, той ще преобърне нещата, защото има манталитет на победител", сподели Ди Канио.