Един от най-добрите вратари в света – Джанлуиджи Буфон, бил принуден да напусне „Артемио Франки”, където Ювентус направи 1:1 с Фиорентина, в багажника на личния си автомобил, съобщава Gazzetta dello Sport.

Срещата от седмия кръг на Серия А завърши при равен резултат, въпреки, че играчите на „Старата госпожа” водеха почти до последните минути на двубоя.

След края на мача Буфон се забавил на стадиона, за да изпълни задълженията си към Италианската футболна федерация. След това обаче усетил, че може и да има проблеми с екзалтираните фенове на Ювентус и се наложило да се скрие в багажника си и в „пълна безопасност” напуснал съоръжението. Кой е шофирал през това време обаче, не става ясно.

Феновете на „Старата госпожа” не бяха допуснати на стадиона по време на срещата, заради безпорядъците, които сътвориха в миналия кръг. Но дори и това не попречи на привържениците пред съоръжението да се сбият с полицията по време на мача.

На няколко пъти Буфон спаси страхотните удари на Фиорентина, но пропусна токата зад себе си при изпълнението на дузпа на Адриан Муту.