Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон вярва, че тимът му се справя добре от началото на сезона въпреки разликата от осем точки с лидера в Калчото Интер.

Първоначалните очаквания бяха „бианконерите” да изпитват големи трудности в Серия А след завръщането си от Серия Б. „Старата госпожа” обаче се справя повече от добре и се намира на трето място във временното класиране.

„Това че сме осем точки зад „нерадзурите” може да се погледне от две страни – в предишни години – вече щяхме да се сме силно разочаровани от постигнатото до момента и да сме обявили сезона за провален”, каза стражът на Юве.

„От друга страна обаче, това съвсем не е нормална година за нас. Ние идваме от Серия Б, но притежаваме потенциала да се върнем на върха в Италия. Намираме се на трето място в класирането и искаме да останем тук, а дори и да се изкачим колкото се може по-нагоре”, каза още той.

„Считам, че класирането за Шампионската лига догодина е съвсем реалистична цел пред нас, ще бъде толкова добро постижение, особено след първоначалните очаквания за нашето завръщане. Това, което ни разграничава от другите отбори е, че сме скромни, но и силно желаем да постигнем големи успехи”, завърши Буфон.