Стражът на Ювентус Джиджи Буфон заяви, че неговият отбор доказа, че е способен да се пребори за първото място в Калчото този сезон, но все пак добави, че най-важното за „старата госпожа” е да си гарантира място в Шампионската лига догодина.

Първоначалните очаквания бяха, че „бианконерите” ще се представят много по-незадоволително след завръщането си в Серия А.

„Играта в Серия Б с Ювентус през миналата кампания беше уникално преживяване, но най-голямата изненада за мен бе, че 2007 година отмина без да се промени животът ми”, каза Буфон.

„Какво имам предвид – все още съм вратар, все още играя за един наистина велик отбор, както и за националния”, добави стражът.

„Доказахме, че можем да се преборим за Скудетото. От друга страна, ще бъда изключително доволен, ако успеем да си осигурим участие в Шампионската лига – трето или четвърто място в Серия А”, коментира още Джиджи.

„За националния отбор – знаем, че сме силни, особено след като спечелихме Световното първенство през 2006. Преди това ни липсваше увереност, сега вече не е така. Пак ще мачкаме и догодина”, завърши Буфон.