Легендарният страж на Ювентус Джанлуиджи Буфон може да не спре с футбола след края на Мондиал 2018. Това обяви агентът на футболиста Силвано Мартина.

Миналия месец бележитият вратар навърши 39 години, но това изобщо не му пречи все още да е сред най-добрите на своя пост. Очевидно това помага и с плановете за бъдещето.

„Джиджи иска да играе през 2018 година и да достигне финалите на Световното първенство в Русия“, коментира Мартина.

„Като се имат предвид неговите дух, моментна форма и любов към спорта, е много вероятно той да продължи да играе и след Мондиала.“

Последният италиански национален страж, който може да се похвали с подобно дълголетие, бе Дино Дзоф. Иконата на Ювентус спечели Световното през 1982 година на 40-годишна възраст.

Естествено, солидната възраст на Буфон вече все по-често повдига темата за неговия наследник. За мнозина товарът ще падне върху плещите на 17-годишния Джанлуиджи Донарума, който сега носи екипа на Милан. По тази причина агентът на Буфон не е убеден, че Юве може да го отмъкне лесно. „Трудно е да вземеш играчи от голям клуб като Милан“, каза Мартина. „Всички казват, че той може да напусне, но намеренията на Донарума имат голяма тежест в тази ситуация. Изглежда той питае огромна любов към Милан. Всичко може да се случи, ала моите впечатления сочат към това Донарума да остане в Милано“, допълни той.