Президентът на Ювентус Джовани Коболи Джили е уверен, че клубът ще се споразумее с Давид Трезеге и Джанлуиджи Буфон.

За нападателят на френския национален отбор се говори, че ще се премести в друг отбор през лятото. Неговият договор със „старата госпожа” изтича през 2008 година и ако не бъде продаден сега, ще може да напусне като свободен агент догодина. Президентът на „бяло-черните” обаче заяви, че Трезеге ще подпише нов договор с тима от Торино.

„Трезеге и спортният директор Алесио Секо са в напреднала фаза на преговори. Техните позиции се сближават и вървят към постигане на споразумение.” – заяви с усмивка Джили – „Давид винаги е бил ключов играч за нас и се надявам, че така ще бъде и занапред. Логично е той да отстоява своите интереси, но аз вярвам, че ще финализираме сделката с футболиста.”

Джанлуиджи Буфон заяви наскоро, че му липсват мачовете от Шампионската лига и веднага се заговори за негов трансфер. Джили каза, че Ювентус иска да го задържи и ще направи всичко по силите си, за да го убеди, че оставането в Торино е правилният избор за вратаря:

„Ситуацията при него малко е по-различна. Той има договор с нас, но има приятелство и привързаност към него. Очаквам той постепенно да промени мнението си и да остане при нас.”