Вратарят на Ювентус Джиджи Буфон поздрави Кака за неизбежното спечелване на Златната топка от бразилската звезда на Милан. Стражът припомни още, че самият той е изпуснал своя шанс да получи престижното отличие миналата година.

Кариоката” почти сигурно ще бъде коронясан за футболист на годината на специалната церемония, която ще се проведе в неделя вечерта в Париж.

Стражът на „старата госпожа” участваше в надпреварата за Златната топка миналата година, но в крайна сметка загуби от капитана на италианския национален отбор Фабио Канаваро.

„Поздравявам Кака за спечелването на отличието”, сподели Буфон пред италианските медии.

„Аз изпуснах възможността си миналата година. Ако дузпата на Трезеге (по време на финала на Световното първенство) бе спасена от мен, а не се беше ударила в гредата, може би ситуацията щеше да бъде различна”, продължи още стражът.

Миналата година Канаваро се превърна в първия италианец от 1993г. насам, когато Роберто Баджо бе коронясан, печелил престижното отличие. Други футболисти от Италия със Златната топка във витрините си са Джани Ривера (1969г.) и Паоло Роси (1982г.).