Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон смята, че през следващия сезон отборът отново ще се нареди в групата на лидерите в Серия А.

„Класирането за Шампионската лига ще бъде превъзходен резултат, затова е много важно да започнем да печелим точки още от първия кръг”, заяви националът на Италия.

„Искам да влезем в групата на лидерите, но това ще проличи още в първия кръг на новия сезон. Много е важно да се разбере, че ще се борим с всеки отбор, но не бива да се забравя, че има тимове, които са в много добра форма”, допълни Буфон.

Вратарят сподели, че е доволен от трансферната политика на тима и новите футболисти, които подписаха със „Старата госпожа”. „Колкото до Интер, те също направиха добри покупки, но на терена излизат само 11 души. Ако по време на мач се състезаваха по 30 играчи, то Интер тогава щеше да е непобедим.”

„В работата му личи опитът с различни отбори. Той е коректен в отношенията си с всички, но въпреки това той не се изживява като баща-попечител”, каза относно новия треньор на Ювентус Буфон.