Неочакван развой придобиха преговорите между Интер и китайските инвеститори от „Сунинг Груп“, след като в офисите на италианския клуб бе открито подслушвателно устройство.

Електронното издание на вестник „Ла Република“ първи пусна новината, че „бръмбарът“ е намерен от изпълнителния директор на „нерадзурите“ Майкъл Болингброук. Това се случва в момента, когато „Сунинг Груп“ изпрати делегация от 10 души – състояща се от счетоводители и финансови специалисти – с идеята да провери икономическото състояние на клуба преди потенциалното закупуване на 20 процента от акциите.

Китайска делегация започна одит в Интер

Докато мажоритарният собственик и президент Ерик Тохир се е занимавал с дейностите на въпросната работна група, Болингброук е свикал събрание на служителите, за да обсъдят бъдещето на Интер. По време на въпросната среща Болингброук е показал подслушвателно устройство, открито в един от клубните офиси. Шефът е заявил, че някой се опитва шпионира „нерадзурите“, затова е препоръчал на подчинените си да не обсъждат никаква конфиденциална информация.