Футболистът на Сампдория Адриен Силва заяви, че се чувства все по-добре в Генуа и вече започва да свиква с начина на живот в Италия. Португалецът се присъедини към „моряците“ през октомври от състава на Лестър и до момента е  изиграл  9 мача за тима на Клаудио Раниери.

31-годишният състезател допълни още, че е провел разговор със звездата на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш, преди да се озове в Серия А.

„Чувствам се чудесно и се радвам, че имам възможността да играя често, точно това търсих за себе си. Адаптирам се успешно към живота в Италия, а семейството ми също харесва Генуа и се наслаждава на живота тук. Оставих случилото се в Лестър назад и съм амбициран да помогна на Сампдория да запише един добър сезон. Беше важно да получавам повече шансове за изява, защото си поставям високи цели. Желанието ми е да участвам на Европейското първенство и да помогна на Португалия в защитата на европейската титла. Преди да пристигна в Италия говорих с доста приятели, сред които Бруно Фернандеш и Бруно Алвеш. Те ми помогнаха да взема трудното решение да опитам нещо ново и сменя обстановката. Изненадан съм от конкуренцията в първенството и мисля, че ще е интересно във всяка една част от таблицата. Нуждаех се от тази промяна и благодаря на всички, които са до мен и ми помогнаха да намеря своето място“, каза Силва.