Бреша се сбогува със Серия А след равенство 1:1 вкъщи със Сампдория. Мехди Лериш (41) вкара за гостите, Ернесто Торегроса (49) за домакините.
В 27-ата минута Фабио Куалярела изпусна дузпа за Сампдория. Тя бе отсъдена за игра с ръка на Даниеле Гасталдело в наказателното поле, но с помощта на ВАР, тъй като реферът Фабри първоначално не видя нарушението.
 
Яромир Змръхал пропиля отличен шанс за Бреша в 35-ата минута, след като мощният му удар се отби от ръкавиците на вратаря и срещна гредата.
 
Четири минути преди почивката гостите от Генуа поведоха в резултата. Мехди Лериш шутира от от границата на наказателното поле, топката се удари в защитник и излъга вратаря Лоренцо Андреначи. 
 
Равенството бе възстановено в началото на втората част от дузпа. Вратарят на Сампдория Фалконе повали откъснал се съперник и съдията без колебание посочи бялата точка. Зад топката застана Ернесто Торегроса и не остави шансове на стража на гостите.
 
Омар Коли пропусна да върне аванса на Сампдория в 56-ата минута. Последаха силни минути за домакините, но и те не успяха да вкарат.
 
Гостите завършиха срещата с 10 души, след като Кристофър Аскилдсен получи втори жълт картон в последната минута. Дълбоко в добавеното време гол на Фабио Куалярела бе отменен заради засада.