Бреша и Фиорентина приключиха 8-ия кръг в Серия с нулево реми на „Марио Ригамонти”. Въпреки че зрителите по трибуните не видяха попадения, двубоят в никакъв случай не може да се нарече безинтересен, а двамата вратари – съответно Йесе Йоронен и Бартломией Драговски - имаха куп ключови прояви.

Шоуто стартира още в 4-ата минута, когато Флориан Айе успя да отбележи с добър изстрел, който рикошира в страничния стълб и влетя в мрежата. ВАР обаче се намеси, за да провери редовността на попадението и така лъсна играта с ръка на Сандро Тонали непосредствено преди головия изстрел и така съдиите го отмениха.

Фиорентина натисна веднага след това и имаше куп ситуации. В 11-ата минута Гаетано Кастровили предизвика спасяване от Йоронен с плътен шут към долния ляв ъгъл. В 20-ата минута десният халфбек Пол Лирола получи твърде много свобода от домакините, затова проби и стигна на около 6-7 метра по диагонал спрямо вратата. Финландският страж на Бреша обаче пак намери начин с една ръка да избие.

В 41-ата минута Милан Бадел от „виолетовите” пропиля поредната златна възможност, като и неговият шут от десетина метра се оказа по възможностите на вдъхновяващия Йоронен.

След паузата грешките на терена зачестиха и логично нивото на футбола поспадна. В 65-ата резервата Марио Балотели изпусна да огорчи един от тимовете, които го искаха през лятото. Таранът взе високата топка след центриране от ъглов удар, ала от 6 метра някак не уцели вратата.

Финалните минути на срещата отново бяха за Фиорентина. В 72-ата минута капитанът Херман Пецела пропусна да се разпише след корнер, като изстрелът му от  точката на дузпата премина на милиметри покрай целта. Три минути по-късно резервата Душан Влахович можеше да се поздрави с дебютен гол в Серия А, ала мощният му шут беше отбит с мъка от Йоронен.

Дълбоко в 7-минутното продължение Кастровили можеше да донесе победата за флорентинци, ако неговият шут от упор не бе блокиран от двама бранители на Бреша, застанали почти на самата голлиния.

Така все пак гостите удължиха серията си без загуба в калчото на 6 последователни двубоя и заемат 9-а позиция с 12 точки, колкото имат още 8-ия Парма и 7-ият Лацио. Бреша заема 15-а позиция със 7 пункта.