В мач от 18-я кръг на Серия А запалянковците на „Сан Сиро” видяха истинско бразилско шоу при победата на Милан с 5:2 срещу Наполи.

Домакините поведоха в 15-та минута чрез гол на възстановения от контузия бразилски ас Роналдо, който с хубав удар зарадва тифозите на „росонерите”.

След груба грешка в защитата на Милан Соса успя да изравни резултата в 28-та минута и върна гостите в мача.

В 31-та минута Роналдо и Пато подложиха на обстрел вратаря на Наполи Йецо, който на три пъти се намеси успешно, но абдикира след удара на Кларънс Зеедорф, който направи резултата 2:1.

„Небесносините” успяха отново да изравнят резултата, след като в 38-та минута Каладзе събори в наказателното поле Лавеци и Домици реализира отсъдената дузпа.

През второто полувреме се разигра истинско бразилско шоу от страна на Милан като Роналдо, Кака и Пато съумяха да отбележат по един гол.

Още в 46-та минута Роналдо бе непокрит в наказателното поле на Наполи и прати топката в мрежата на гостите.

В 68-та минута Кака с удар от 22 метра даде два гола преднина за „росонерите”, а в 74-та минута Пато ознаменува дебюта си с „червено-черната” фланелка с гол.

В последните секунди на срещата халфът на Наполи Валтер Гаргано бе изгонен за втори жълт картон за нарушение срещу Алешандре Пато.