В контролна среща играна на стадиона на Арсенал „Емирейтс” в Лондон Бразилия победи с 2:0 Италия.

В 4-та минута „адзурите” можеха да поведат в резултата, след като Фабио Гросо отбеляза гол, но той бе отменен заради засада.

В следващата атака се откри много добра възможност пред Робиньо, но в последния момент Фабио Канаваро попречи на бразилския нападател да отбележи гол във вратата на Буфон.

Бразилците поведоха в 13-та минута, когато Роналдиньо подаде на Елано, който направи двойно подаване с Мело, след което футболистът на Манчестър Сити премина през Легроталие и вкара топката във вратата на Буфон.

В 27-та минута футболистите на Бразилия успяха да удвоят своята преднина, след като Робиньо премина през трима защитници на Италия и направи безпомощен Буфон.

Пет минути по-късно Даниеле де Роси можеше да вкара за Италия, но ударът му от 25 метра бе отразен от Жулио Сезар.

Пред Елано се откри много добър шанс в 39-та минута, но ударът му мина над вратата на Буфон.

В началото на второто полувреме отново Де Роси можеше да накаже Сезар, но ударът му срещна мрежата на вратата на бразилския страж от външната страна.

Все пак Италия стигна до гол в 64-та минута, но той отново бе отменен, тъй като Лука Тони игра с ръка преди да вкара топката в мрежата на Жулио Сезар.

В 82-та минута Де Роси подаде на Дзамброта, който продължи топката към Лука Тони, който се опита да разстреля Сезар, но бразилският вратар отново се представи на високо ниво и отрази удара на нападателя на Байерн Мюнхен.

Гросо и Тони имаха възможност в последните секунди на срещата да отбележат почетно попадение за националния отбор на Италия, но Сезар отново запази вратата си суха.