Десният бек на Интер Джонатан призна, че би обмислил възможността да играе за националния отбор на Италия. Решението на бразилеца се дължи най-вече на приноса на Валтер Мадзари, след чието идване кариерата му тръгна нагоре.

28-годишният футболист демонстрира добра форма за „нерадзурите“ въпреки не особено радостния им сезон като цяло, което доведе до предположения, че ще бъде най-скорошният „ориундо“ (натурализиран южноамериканец – б.р.) в „скуадрата“.

„Искам да изясня едно нещо – не аз се предложих за това, а просто отговорих на зададен към мен въпрос. Работя в Италия, играя за голям клуб като Интер и ако се появи възможност да отида на Световното първенство с националния отбор на тази страна, ще го направя“, обясни Джонатан.

„Дали бих приел повиквателната на Прандели? На този етап да. Във футбола трябва да живееш заради настоящето и си длъжен да разчиташ на играчите, които се справят най-добре. Защо казах, че искам да играя с Андреа Пирло? Защото той е най-добрият играч тук. Когато играхме срещу Ювентус, двамата си разменихме фланелките.“

„Сега познавам италианския футбол и имам треньор като Мадзари, който има доверие в мен. Най-накрая получих шанса, който дълго време очаквах. Никога не съм смятал, че ми липсват качества, за да бъда в отбор като Интер. Дали сравненията с Майкон ми тежат? Това е идея на журналистите и феновете, но винаги съм повтарял, че не съм новият Майкон“, завърши Джонатан.