Ювентус победи с 3:1 Рома като гост в дербито от втория кръг на Серия А, като „старата госпожа” имаше надмощие през целия мач.

Много силен двубой за „бианконерите” направиха новите бразилски попълнение Диего и Фелипе Мело.

В 25-та минута Диего открадна топката от Касети, след което бразилеца премина и през Рийзе, след което с прострелен удар прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Жулио Сесар.

Все пак Рома успя да изравни резултата в 35-та минута, когато Даниеле де Роси стреля отдалеч от пряк свободен удар и свари неподготвен Джанлуиджи Буфон, който се наложи да извади топката от своята мрежа.

Ювентус отново дръпна в резултата в 68-та минута, когато Винченцо Якуинта подаде към Диего, а той с премерен удар прати топката в горния ляв ъгъл на Сесар.

Крайният резултат в срещата оформи в третата минута на даденото от съдията продължение на мача, когато с много далечен и силен удар Фелипе Мело направи за трети път безпомощен вратаря на Рома Жулио Сесар.

Старши треньорът на Рома Лучано Спалети започна със следния състав: Жулио Сесар, Касети, Мексес, Бурдисо, Рийзе, Писаро, Тадей, Тоти, Перота и Менес.

През второто полувреме в игра се появиха Вучинич, Тонето и Черчи, които замениха Перота, Тадей и Рийзе.