Валери Божинов остана на резевната скамейка и не се появи в игра за Лече при домакинското равенство 1:1 срещу Палермо в среща от 28-ия кръг на италианското първенство.

Българският национал, който е в Лече под наем от Спортинг Лисабон, не се появи на терена, въпреки негативния резултат. Лече се нуждаеше от победа, за да запази реални шансове да се измъкне от зоната на изпадащите. Равенството ги остави на 18-о място с 26 точки, докато Палермо заема 10-ата позиция с 35 точки.

Домакините поведеха с гол на Давид Ди Микеле в 6-а минута от дузпа, но гостите от Палермо изравниха с попадение на Есекиел Муньос в 15-а минута.

И двата отбора завършиха мача в намален състав след червени картони на Масимо Одо за Лече в 17-а минута и Николас Бертоло от Палермо в 41-а минута.

Третият във временното класиране Лацио пък загуби от Катания с 0:1. Победния гол за Катания вкара бившият играч на Ювентус Никола Легроталие в 80-а минута. Загубата на Лацио дава отлична възможност на Наполи и Удинезе да атакуват третата позиция в таблицата. Двата отбора имат 2 точки по-малко от Лацио и се срещат в директен сблъсък тази вечер от 21.45 часа.

С два гола в последните 20 минути на срещата заплашеният от изпадане Новара победи като гост Сиена с 2:0. Точни за новака в Серия А бяха Марко Ригони в 72-ата и Филипо Поркари в 81-ата.

С успеха Новара събра актив от 23 точки и се доближи на 3 точки от 18-ия Лече. Сиена пък е на 15-о място с 32 точки.