Отборът на Рома не срещна особени проблеми срещу Парма. Римляните се наложиха с 2:0 над състава на Франческо Гуидолин в мач от 17-я кръг на Серия А, който се игра на Стадио Олимпико.

Българският нападател Валери Божинов излезе като титуляр и изигра пълни 90 минути, но не успя да помогне на своите съотборници. Националът на България се завърна в тима след няколкоседмично отсъствие заради контузия. Божинов сътвори едно от малкото сериозни положения за Парма в мача, но ударът му бе отразен от стража на съперника. Нападателят стреля още няколко пъти към вратата на домакините, но в аут.

Двете попадения в мача реализираха Николас Бурдисо и Матео Бриги, а съставът на Рома се представи доста по-добре от този на Парма.

Домакинският натиск започна още в началото на срещата. Първото попадение падна обаче едва след почивката. В 48-та минута Николас Бурдисо изведе Рома напред в резултата за 1:0.

В 85-та минута Валери Божинов имаше шанс да изравни резултата, но топката се оказа в ръцете на Сержо. Малко след това Паци от състава на Парма получи втори жълт картон. В крайна сметка, в даденото от съдията продължение Рома увеличи преднината си. В 92-та минута Матео Бриги получи топката след чудесен пас на  Марко Вучинич, след което не сбърка за крайното 2:0.

Така Рома се изкачи на четвъртата позиция във временното класиране, докато Парма слезе надолу в подреждането до петото място, въпреки че и двата тима са с еднакъв актив от точки – 28.

В друга мач от кръга, Ювентус отстъпи като домакин на аутсайдера Катания с 1:2. Единственото попадение за Старата госпожа вкара Салихамиджич в 66-та минута за 1:1, а в края на двубоя гостите съсякоха състава на бианконерите, с победен гол в 87-та минута. Така Ювентус остава на третата позиция в Серия А с 30 точки.

Част от срещите в този 17-и кръг бяха отложени, заради лошото време в Италия. Ето резултатите, от мачовете, които вече се изиграха на Ботуша:

Ювентус - Катания 1:2

Ливорно - Сампдория 3:1

Наполи - Киево 2:0

Палермо - Сиена 1:0

Рома - Парма 2:0