Българският младежки национал Валери Божинов игра 24 минути в последния си мач за Ювентус в Серия Б. „Старата госпожа” отстъпи на Специа с 2:3, и по този начин позволи на съперника си да съхрани надежда за спасение във втория ешелон. Срещата, която бе без значение за шампиона на Серия Б Ювентус, прати Специа на плей-аут.

Валери Божинов, който се връща във Фиорентина през лятото, се появи на терена в 71-та минута, на мястото на голмайстора на тима Давид Трезеге. Българският нападател се отличи с една опасна самостоятелна акция малко преди края на срещата, но опитът му за взаимодействие със Зебина не бе сполучлив.

През първото полувреме, само за минута, Юве и Специа си размениха по едно попадение – гостите откриха чрез Пекорари в 27-та минута, а 60 секунди по-късно Трезеге изравни.

След почивката на „Стадио Олимпико” паднаха още три гола. Отново Специа имаше предимство в резултата, след като Гуидети се разписа в 66-та минута, но имаше време да се порадва само две минути на аванса си, тъй като Бианко върна равенството.

Голът на победата реализира Падоин в заключителните секунди от редовните 90 минути. В продължението от пет минути домакините не успяха да сътворят нищо опасно и така дадоха последен шанс на своя съперник.

Драматично бе класирането на Наполи и Дженоа в Серия А. Двата отбора завършиха наравно 0:0, но основният им конкурент Пиаченца, също направи реми – 1:1 срещу Триестина и така сам се елиминира от борбата за второто и третото място в Серия Б.

Наполи завърши с 79 точки, а Дженоа има с една по-малко. Юве стана шампион с 85 точки.

Останалите резултати в Серия Б:

Албинолефе – Болоня 2:5

Бреша – Чезена 4:2

Кротоне – Виченца 0:1

Лече – Пескара 4:1

Модена – Фросионе 2:1

Римини – Мантова 2:1

Тревизо – Арецо 1:3

Верона – Бари 4:2