Колоритният бос на Сампдория Масимо Фереро отправи ясно послание до сочения като главен кандидат за треньорското кресло в клуба Дженаро Гатузо. Президентът на генуезци заяви, че няма никакво намерение да убеждава наставника да се заеме със задачата, защото не такъв човек търси за позицията.

Вчера Самп и Гатузо проведоха своята първа по-сериозна среща във връзка с позицията, която беше овакантена след уволнението на Еузебио Ди Франческо. Последният плати цената за ужасяващия старт – 1 победа и 6 загуби – който запрати тима на последното 20-о място в Серия А след първите 7 кръга.

В резултат на разговорите Гатузо е пожелал време да помисли над отправеното му предложение, а също и да го обсъди със своя евентуален треньорски щаб. Фереро показа, че ще прояви известна търпимост, но няма да изпада в ситуация, при която да моли за съгласието на Гатузо.

„Не желая треньор, който има нужда да бъде убеждаван”, коментира в типичен стил босът на Сампдория. „Искам човек, който има желанието и ентусиазма да ръководи Сампдория.”

„Блучеркиатите” имат пред себе си като вариант и Джани Де Биази. Бившият треньор на Удинезе, Торино и албанския национален тим също е безработен в момента.